Δημιουργία γραφείου Γυναικείων Θεμάτων

Προς Τους Πανοσιολογιωτάτους και Αιδεσιμωτάτους Εφημέριους της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Πανοσιολογιώτατοι, Αιδεσιμώτατοι,

Μέσα εις τα πλαίσια της προσπάθειας της Εκκλησίας μας να πλησιάση τα προβλήματα, που αφορούν την οικογένεια και ειδικώτερα τη σύγχρονη γυναίκα και να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης της, οδήγησε στη λειτουργία της Εἰδικής Συνοδικής Επιτροπής Γυναικείων θεμάτων και το Διαμητροπολιτικό Δίκτυο Γυναικών υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήδη από το έτος 2004.

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή, πρόκειται να δημιουργήσει σε τοπικό επίπεδο, αντί­στοιχο Γραφείο Γυναικείων θεμάτων. Για το λόγο αυτό εντός δέκα ημε­ρών από την παραλαβή του παρόντος εγγράφου, να μας γνωρίσετε τα ονό­μα­τα δύο ή τριών γυναικών, ενεργών μελών της ενορίας σας που επι­θυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή. Οι κυρίες αυτές, κατά προτίμηση να έχουν κάποια επαγγελματική δραστηριότητα και να μην είναι μέλη του φιλοπτώχου ταμείου.

Τα ονόματα των εν λόγω κυριών, θα τα αποστείλετε με σχετική κατάσταση, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, υπόψιν: "Γρα­φείου Γυναικείων Θεμάτων". Η κατάσταση δέον όπως περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία καθώς τη διεύθυνση και το τηλέφωνο αυτών.

Ευχέτης προς Κύριον
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ